De nieuwe TRENDING HASHTAG op twitter is #voormijgeenvuurwerk
Want ik heb een hond en dus. Ik heb een kat en dus. Want ik ben er bang voor en dus! Mensen raken gewond, het kost geld en wat denk je van het milieu.
DUS!!
Moet Iedereen Ophouden Met Vuurwerk! Nu. Nu meteen.
Op twitter is het trending.
We hebben vanaf vijf oktober de hestek #zwartepietisracisme gehad en tsja, wat moet je dan ná vijf december? #ikhaatmijnfamilieaandekerstdis?
Valt niet echt lekker in december want in december is alles heerlijk, lief, vredig en vooral gezellig.
Nee. #ikvinddekerstboommilieuonvriendelijk #ikwilgeenrolladewantnietveganendusslecht?
Maar gelukkig er is weer hoop! Vuurwerk. En masse in verzet. Vuurwerk, de nieuwe zwarte piet van dit jaar. Vuurwerk is de cocaïne van de jaren 19. De suiker van de jaren 18.

Kijk, ik ben geen fan. Nooit geweest. Toen ik op m'n veertiende een krantenwijk had, met grote fietstassen, vreesde ik 29, 30 en 31 december. Nare buurtjongens, die de rest van het jaar lieverds waren veranderden in december in moordlustig pyromaantuig wat rotjes en gillende keukenmeiden mijn kant op gooiden en joelend wegrenden.Misschien wilden ze ook gewoon verkering. Dat kan ook. Dat ging nog zo in die dagen.
Ik houd niet erg van vuurwerk. Vind het ook zonde van het geld. Echt zonde van het geld.
Maar ik heb katten die heerlijk, onverstoorbaar in de vensterbank liggen slapen terwijl het nitraat om hun heen ontploft. Heb neurotische, zenuwachtige honden gehad die overal zenuwachtig van waren maar tot rust kwamen als de rotjes ontploften. Dus niks te klagen op dat gebied.
Drie zonen die heerlijke dagen hebben beleefd, rode konen, een aansteeklont en met rugzakjes vol vuurwerk. "Niet bij dierenmensen voor, niet bij jonge ouders voor en niet bij bejaarden".
Maar ik krijg het idee dat heel Nederland ineens jonge ouder is. Of bejaard. Of eigenaar van enooooorm getraumatiseerde honden.

Mensen. Kunnen we elkaar ook nog wat vrijheid gunnen? Wat plezier? Ongeacht of jij dat nou zelf plezier vindt of niet? Ik hou er niet van. Jij misschien ook niet. En een kind in Afrika.....Maar moeten we dan meteen alles verbieden waar niet iedereen van houdt? Er zijn ook mensen die er gek op zijn. Jeugd, volwassenen. Buren en vrienden. Mooi man, vuurwerk!! Mannen die weer jongens worden om 00.15 op 1 januari.
De geesten verdrijven. Want daar ging het ooit om. Ik zou graag de zure, trending, twittergeesten verdrijven. Dus voor deze keer steek ik ook een pijl af....

#levenenlatenleven #waterbijdewijn #ikblijfevenbinnenalsjehetnietergvindt